Dodekathlos

Prijs € 20,00

Uitverkocht

Hardback | Februari 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het boek "Dodekathlos" is verschenen bij de tentoonstelling "De 12 werken van Herakles" in het Fries Museum in 2004. Het kan gelezen worden als een vertelling van de 12 Werken van Herakles en ook als een monografie, als de neerslag van een project.De schilder Fred Thoolen houdt zich bezig met landschappen en stuit voortdurende op de wijze waarop de mens tracht zijn sporen in het landschap na te laten. Een van zijn projecten is het Heraklesproject, waarbij hij het landschap bij het desbetreffende werk uit de mythe heeft bezocht en geschilderd. Het gaat daarbij niet om een weergave van het mythische verhaal in het landschap, maar eerder om het huidige, alledaagse landschap de mythe terug te geven. Ieder hoofdstuk heeft eenzelfde opbouw: het verhaal van de mythe, het werkverslag met opmerkingen en afbeeldingen van de twaalf schilderijen, opgetekend door Floor van Dijck. 96 pagina's, rijk geïllustreerd.30 x 12 cm. ingenaaid

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
uitgeverij Artenon
ISBN
9789080871519
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Beschrijving

Het boek "Dodekathlos" is verschenen bij de tentoonstelling "De 12 werken van Herakles" in het Fries Museum in 2004. Het kan gelezen worden als een vertelling van de 12 Werken van Herakles en ook als een monografie, als de neerslag van een project.

De schilder Fred Thoolen houdt zich bezig met landschappen en stuit voortdurende op de wijze waarop de mens tracht zijn sporen in het landschap na te laten. Een van zijn projecten is het Heraklesproject, waarbij hij het landschap bij het desbetreffende werk uit de mythe heeft bezocht en geschilderd. Het gaat daarbij niet om een weergave van het mythische verhaal in het landschap, maar eerder om het huidige, alledaagse landschap de mythe terug te geven.

Ieder hoofdstuk heeft eenzelfde opbouw: het verhaal van de mythe, het werkverslag met opmerkingen en afbeeldingen van de twaalf schilderijen, opgetekend door Floor van Dijck.
96 pagina's, rijk geïllustreerd.
30 x 12 cm. ingenaaid

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
uitgeverij Artenon
ISBN
9789080871519
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96