Deventer, stad aan de IJssel

rond de Lebuinuskerk

Prijs € 9,90

Uitverkocht

Ludo Jongen

Hardback | Oktober 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wie op een zonnige dag over de A1 vanuit Amsterdam naar het oosten rijdt, ziet - na de afslag 23 (Zutphen/Zwolle) - linksonder, aan de andere kant van de brug een stad in een bocht van de rivier liggen: Deventer. Het is een van de oudste steden van Nederland. Tot in de zestiende eeuw was het een welvarende Hanzestad. Ook op cultureel gebied nam de de IJsselstad een prominente plaats in: het is de bakermat van de Moderne Devotie. Deze religieuze beweging wilde terug naar de oorsprong van het christendom. Door de opkomst van Holland en de stad Amsterdam raakte Deventer op de achtergrond. Ten onrechte. In de stad aan de IJssel vallen tal van monumenten te bewonderen, zoals de Grote of Lebuïnuskerk en de Bergkerk . Een wandeling langs al die bezienswaardigheden kan aangenaam afgesloten worden op een van de terrassen rond de Brink.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ludo Jongen
Uitgever
Bekking & Blitz uitg.
ISBN
9789061093442
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

Wie op een zonnige dag over de A1 vanuit Amsterdam naar het oosten rijdt, ziet - na de afslag 23 (Zutphen/Zwolle) - linksonder, aan de andere kant van de brug een stad in een bocht van de rivier liggen: Deventer. Het is een van de oudste steden van Nederland.

Tot in de zestiende eeuw was het een welvarende Hanzestad. Ook op cultureel gebied nam de de IJsselstad een prominente plaats in: het is de bakermat van de Moderne Devotie. Deze religieuze beweging wilde terug naar de oorsprong van het christendom. Door de opkomst van Holland en de stad Amsterdam raakte Deventer op de achtergrond. Ten onrechte. In de stad aan de IJssel vallen tal van monumenten te bewonderen, zoals de Grote of Lebuïnuskerk en de Bergkerk . Een wandeling langs al die bezienswaardigheden kan aangenaam afgesloten worden op een van de terrassen rond de Brink.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ludo Jongen
Uitgever
Bekking & Blitz uitg.
ISBN
9789061093442
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90