De westerse architectuur

een geschiedenis

Prijs € 67,95

Niet beschikbaar

D. Watkin

Hardback | Juli 2001 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De westerse architectuur van David Watkin is inmiddels een veelgebruikt handboek geworden voor opleidingen en een naslagwerk voor geïnteresseerden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
D. Watkin
Uitgever
Boom
ISBN
9789058750020
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2001
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
704

Beschrijving

De westerse architectuur van David Watkin is inmiddels een veelgebruikt handboek geworden voor opleidingen en een naslagwerk voor geïnteresseerden. Deze nieuwe editie is grondig herzien en uitgebreid. Ze begint met een nieuw hoofdstuk over de architectuur in Mesopotamië en Egypte, en het hoofdstuk over de moderne architectuur is uitgebreid om recht te doen aan de laatste ontwikkelingen. Door het hele boek heen zijn plattegronden, doorsnedes en stedenbouwkundige situaties toegevoegd, waardoor de bruikbaarheid van het boek voor het onderwijs is verhoogd.

--------------------------------------------------------------------------------
Over de auteur(s):
De geschiedenis van de architectuur is voor Watkin (docent architectuurgeschiedenis aan de universiteit van Cambridge) een geschiedenis van herlevingen en hernemingen. Het verleden is geen begraafplaats van elkaar keurig opvolgende architectuurstijlen. Integendeel, de architectuurgeschiedenis getuigt van de duurzaamheid, de schoonheid en de vitaliteit van de klassieke architectonische taal.
Watkin houdt het oog gericht op het esthetisch continuüm waarin de oudheid en de barok, Palladio en Dudok, de gotiek, de Art Nouveau en de modernen alle deel hebben aan de realisering van schoonheid.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
D. Watkin
Uitgever
Boom
ISBN
9789058750020
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2001
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
704

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90