De sovjet mythe

uit de collectie van het Russian museum

Prijs € 12,50

Uitverkocht

Paperback | November 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Schilders werden als zodanig gelijk gesteld aan de werkende klasse, de arbeiders. In hun werken moesten ze daarom onderwerpen als het platteland, de leiders, het leger, de industrie, de landbouw, het gezinsleven en vooral de arbeider als hoofdthema's gebruiken. 'Dissidente' schilders lieten hun andere, niet officiële werk daarom niet in het openbaar zien. Ook in andere Oostbloklanden werd later het socialistisch realisme doorgevoerd. In de tentoonstelling van het Drents Museum zal een ruime keur schilderijen en beelden uit verschillende Oost-Europese landen worden getoond. De tentoonstelling maakt deel uit van een serie tentoonstellingen over internationaal realisme, waarvan 'Realisme uit Leipzig' (2008) de eerste was.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789040007613
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Schilders werden als zodanig gelijk gesteld aan de werkende klasse, de arbeiders. In hun werken moesten ze daarom onderwerpen als het platteland, de leiders, het leger, de industrie, de landbouw, het gezinsleven en vooral de arbeider als hoofdthema's gebruiken. 'Dissidente' schilders lieten hun andere, niet officiële werk daarom niet in het openbaar zien. Ook in andere Oostbloklanden werd later het socialistisch realisme doorgevoerd.
In de tentoonstelling van het Drents Museum zal een ruime keur schilderijen en beelden uit verschillende Oost-Europese landen worden getoond. De tentoonstelling maakt deel uit van een serie tentoonstellingen over internationaal realisme, waarvan 'Realisme uit Leipzig' (2008) de eerste was.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789040007613
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90