De pioniers jaren / Les annees pionnieres

Prijs € 29,95

Uitverkocht

Annelies Verbeke

Hardback | April 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Sabena, de Société Anonyme Belge d'Exploration de la Navigation Aérienne wordt opgericht op 23 mei 1923, midden in de roaring twenties. De luchtvaart staat nog in haar kinderschoenen. Vluchten naar buurlanden verlopen met meerdere tussenstops. Slechts 2 jaar later vliegt Sabena, naast tal van andere locaties, reeds naar Congo, waar het vliegtuig hét middel blijkt om de lange afstanden in de toenmalige kolonie te overbruggen. Het helpt de Belgische staat ook om het inmense land beter te besturen. Maar uiteraard ging dat gepaard met het nodige gevaar: de infrastructuur en techniek van toen waren nog niet die van nu, en dat hield risico's in voor langeafstandsvluchten. Sommige vluchten gingen ook noodgedwongen boven het dicht oerwoud, wat uiteraard voor nodige adrenaline zorgde voor de piloten die vaak half uit het vliegtuig gingen hangen om al het natuurschoon te fotograferen. Adrenaline waar u nu mee van kan genieten in dit mooie, avontuurlijke met nostalgisch kantje.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Annelies Verbeke
Uitgever
Lido
ISBN
9789055448692
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen

Beschrijving

Sabena, de Société Anonyme Belge d'Exploration de la Navigation Aérienne wordt opgericht op 23 mei 1923, midden in de roaring twenties. De luchtvaart staat nog in haar kinderschoenen. Vluchten naar buurlanden verlopen met meerdere tussenstops.

Slechts 2 jaar later vliegt Sabena, naast tal van andere locaties, reeds naar Congo, waar het vliegtuig hét middel blijkt om de lange afstanden in de toenmalige kolonie te overbruggen. Het helpt de Belgische staat ook om het inmense land beter te besturen. Maar uiteraard ging dat gepaard met het nodige gevaar: de infrastructuur en techniek van toen waren nog niet die van nu, en dat hield risico's in voor langeafstandsvluchten. Sommige vluchten gingen ook noodgedwongen boven het dicht oerwoud, wat uiteraard voor nodige adrenaline zorgde voor de piloten die vaak half uit het vliegtuig gingen hangen om al het natuurschoon te fotograferen. Adrenaline waar u nu mee van kan genieten in dit mooie, avontuurlijke met nostalgisch kantje.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Annelies Verbeke
Uitgever
Lido
ISBN
9789055448692
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90