De opmars van de muziekindustrie

Kessels en Passier, ondernemers met passie voor muziek

Prijs € 29,95

Tijdelijk niet beschikbaar

Eveline Passier

Hardback | November 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Boek over Tilburgse muziekinstrumentmakers Kessels en PassierAuteur brengt eerbetoon aan vader Bert PassierRIEL - Met het boek 'De opmars van de muziekindustrie, Kessels en Passier, ondernemers met passie voor muziek' heeft Eveline Passier een lang gekoesterde wens van haar vader in vervulling doen gaan.Zij heeft in 2001, kort voor het overlijden van haar vader, gezamenlijke plannen besproken voor een boek over de families Kessels en Passier. Bert Passier had dat plan al opgevat in 1986, bij de oprichting van het Muziekinstrumentenmakersmuseum in Tilburg. Er was in die tijd al veel materiaal verzameld door vader en dochter, maar tot een boek was het niet gekomen. Na het overlijden van Bert Passier, op 14 juli 2001, heeft Eveline haar handen vol gehad aan de bedrijfsvoering van het aan haar nagelaten museum. De wens van haar vader is echter nooit uit haar gedachten geweest en het boek is er in het najaar van 2013 toch gekomen.De afgelopen maanden zijn in het Erfgoed Depot, een gezamenlijk initiatief van Eveline Passier en haar partner Rien van der Heijden, tijd en middelen vrij gemaakt om het boek 'De opmars van de muziekindustrie, Kessels en Passier, ondernemers met passie voor muziek' te schrijven en uit te geven. Eveline Passier draagt de publicatie op aan haar overleden vader Bert en haar moeder Joke Passier-Menne. De laatste jaren heeft de auteur veel tegenslagen moeten incasseren. Om die te overwinnen kon ze steeds rekenen op de steun en raad van haar moeder.Vlot lezen'De opmars van de muziekindustrie' is een boek dat zich vlot laat lezen en rijk geïllustreerd is. Globaal is het te verdelen in een aantal delen. Op de eerste plaats wordt het leven van Mathieu Kessels belicht. Vervolgens wordt aandacht geschonken aan Kessels als ondernemer. Het is de aanloop naar het derde deel van het boek, waarin leden van de familie Passier centraal staan als zelfstandige muziekinstrumentenmakers. Tot slot worden enkele collega's instrumentenmakers uit Tilburg voor het voetlicht gebracht.Eveline Passier heeft getracht een zo'n compleet mogelijk beeld te schetsen van ondernemers, die een leven hebben geleid of nog leiden, dat voor een belangrijk deel in het teken staat van muziek en het maken en repareren van muziekinstrumenten. De auteur is zich er van bewust dat met dit boek niet alles is gezegd over de Tilburgse muziekindustrie. Aanvullingen op de rijke historie in de vorm van verhalen, fotomateriaal of documenten blijven daarom welkom en zullen eventueel in een volgend boek worden gebruikt om het beeld verder te completeren.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Eveline Passier
Uitgever
Pix4prof Uitgeverij
ISBN
9789460320200
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
108

Beschrijving

Boek over Tilburgse muziekinstrumentmakers Kessels en Passier
Auteur brengt eerbetoon aan vader Bert Passier

RIEL - Met het boek 'De opmars van de muziekindustrie, Kessels en Passier, ondernemers met passie voor muziek' heeft Eveline Passier een lang gekoesterde wens van haar vader in vervulling doen gaan.
Zij heeft in 2001, kort voor het overlijden van haar vader, gezamenlijke plannen besproken voor een boek over de families Kessels en Passier. Bert Passier had dat plan al opgevat in 1986, bij de oprichting van het Muziekinstrumentenmakersmuseum in Tilburg. Er was in die tijd al veel materiaal verzameld door vader en dochter, maar tot een boek was het niet gekomen. Na het overlijden van Bert Passier, op 14 juli 2001, heeft Eveline haar handen vol gehad aan de bedrijfsvoering van het aan haar nagelaten museum. De wens van haar vader is echter nooit uit haar gedachten geweest en het boek is er in het najaar van 2013 toch gekomen.
De afgelopen maanden zijn in het Erfgoed Depot, een gezamenlijk initiatief van Eveline Passier en haar partner Rien van der Heijden, tijd en middelen vrij gemaakt om het boek 'De opmars van de muziekindustrie, Kessels en Passier, ondernemers met passie voor muziek' te schrijven en uit te geven. Eveline Passier draagt de publicatie op aan haar overleden vader Bert en haar moeder Joke Passier-Menne. De laatste jaren heeft de auteur veel tegenslagen moeten incasseren. Om die te overwinnen kon ze steeds rekenen op de steun en raad van haar moeder.
Vlot lezen
'De opmars van de muziekindustrie' is een boek dat zich vlot laat lezen en rijk geïllustreerd is. Globaal is het te verdelen in een aantal delen. Op de eerste plaats wordt het leven van Mathieu Kessels belicht. Vervolgens wordt aandacht geschonken aan Kessels als ondernemer. Het is de aanloop naar het derde deel van het boek, waarin leden van de familie Passier centraal staan als zelfstandige muziekinstrumentenmakers. Tot slot worden enkele collega's instrumentenmakers uit Tilburg voor het voetlicht gebracht.
Eveline Passier heeft getracht een zo'n compleet mogelijk beeld te schetsen van ondernemers, die een leven hebben geleid of nog leiden, dat voor een belangrijk deel in het teken staat van muziek en het maken en repareren van muziekinstrumenten. De auteur is zich er van bewust dat met dit boek niet alles is gezegd over de Tilburgse muziekindustrie. Aanvullingen op de rijke historie in de vorm van verhalen, fotomateriaal of documenten blijven daarom welkom en zullen eventueel in een volgend boek worden gebruikt om het beeld verder te completeren.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Eveline Passier
Uitgever
Pix4prof Uitgeverij
ISBN
9789460320200
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
108