De meest gestelde vragen over Diabetes en zelfcontrole

Prijs € 14,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

G. Kreugel

Paperback | Mei 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Om een goede diabetesregulatie te krijgen is het essentieel om regelmatig de bloedglucosewaarden te meten. Want hoe cliché het misschien ook klinkt: meten = weten. Alleen op basis van bloedglucosemetingen kan op tijd actie ondernomen worden. Maar hoe maakt u een keuze voor bloedglucosemeter? Het aanbod aan meters is immers erg groot. En welk bloedprikapparaat past het beste bij u? Als u dan eenmaal een keuze heeft gemaakt, waar moet u dan op letten bij een bloedglucosemeting? Hoe zit het met hygiëne en verschillende meetplaatsen? Dit boek helpt u om de bloedglucosemeter én bloedprikapparaat te kiezen die bij u passen en geeft u diverse tips en adviezen om een meting zo goed mogelijk uit voeren. Ook leest u ervaringsverhalen van mensen die op verschillende manieren en met verschillende meters hun bloedglucosewaarden zo stabiel mogelijk proberen te houden. De informatie in dit boekje helpt u verder bij de keuze van een nieuwe meter, maar ook dat u weet wat het belang is van het correct uitvoeren van de glucosemeting. Dit kan de diabetesregulatie ten goede komen! De meest gestelde vragen over bloedglucosemeters en zelfcontrole is samengesteld door Gillian Kreugel. Zij is diabetesverpleegkundige in het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
G. Kreugel
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031375813
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
74

Beschrijving

Om een goede diabetesregulatie te krijgen is het essentieel om regelmatig de bloedglucosewaarden te meten. Want hoe cliché het misschien ook klinkt: meten = weten. Alleen op basis van bloedglucosemetingen kan op tijd actie
ondernomen worden. Maar hoe maakt u een keuze voor bloedglucosemeter? Het aanbod aan meters is immers erg groot. En welk bloedprikapparaat past het beste bij u? Als u dan eenmaal een keuze heeft gemaakt, waar moet u dan op letten bij een bloedglucosemeting? Hoe zit het met hygiëne en verschillende meetplaatsen? Dit boek helpt u om de bloedglucosemeter én
bloedprikapparaat te kiezen die bij u passen en geeft u diverse tips en adviezen om een meting zo goed mogelijk uit voeren. Ook leest u ervaringsverhalen van mensen die op verschillende manieren en met verschillende meters hun bloedglucosewaarden zo stabiel mogelijk proberen te houden.

De informatie in dit boekje helpt u verder bij de keuze van een nieuwe meter, maar ook dat u weet wat het belang is van het correct uitvoeren van de glucosemeting. Dit kan de diabetesregulatie ten goede komen!

De meest gestelde vragen over bloedglucosemeters en zelfcontrole is samengesteld door Gillian Kreugel. Zij is diabetesverpleegkundige in het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
G. Kreugel
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031375813
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
74