De kunstenaar en de dokter

anders kijken naar schilderijen

Prijs € 39,95

Uitverkocht

Jan Dequeker

Hardback | September 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Stierf de Venus van Botticelli aan tuberculose? Leed de Mona Lisa aan een gevaarlijke stofwisselingsziekte? Had de humanist Erasmus toch geen syfilis maar iets anders? Op al deze vragen is het antwoord volmondig ‘ja’. Fronst u nieuwsgierig de wenkbrauwen bij het lezen van zoveel ‘vreemde beweringen’? De kunstenaar en de dokter. Anders kijken naar schilderijen laat u niet op uw honger. De andere kijk van professor Jan Dequeker neemt de lezer-kijker mee op een verrassende tocht door de wereld van de kunst en de geneeskunde. Een boeiende confrontatie tussen twee disciplines. In deze herwerkte en ingekorte versie bespreekt hij 120 bijzondere kunstwerken. JAN DEQUEKER is emeritus professor reumatologie aan de K.U.Leuven. Hij gaf wereldwijd gastcolleges over zijn twee passies: zijn wetenschappelijk werk over artrose en osteoporose en zijn interesse voor kunst en geneeskunde. “Monumentaal werk!” (Trends) “Een indrukwekkend kunstboek waarin Jan Dequeker aantoont dat schilders al van in de middeleeuwen accuraat ziektesymptomen weergaven, nog voor de medische wetenschap ze registreerde. Kunsthistorisch erg boeiend, medisch razend interessant.” (De Standaard) “Dit boek is meer dan een opsomming van weetjes. De auteur laat de afgebeelde personen tot leven komen. Hij leidt je binnen in de fascinerende geschiedenis van de geneeskunde. En vooral laat hij je van nu af aan anders kijken naar schilderijen. Als ik het boek zou kopen al geschenk, ik zou het moeilijk hebben om het af te geven. Zelfs aan mijn beste vriend. Veel te mooi.” (Historia plus)

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jan Dequeker
Uitgever
Davidsfonds
ISBN
9789058266705
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
268

Beschrijving

Stierf de Venus van Botticelli aan tuberculose?
Leed de Mona Lisa aan een gevaarlijke stofwisselingsziekte?
Had de humanist Erasmus toch geen syfilis maar iets anders?

Op al deze vragen is het antwoord volmondig ‘ja’. Fronst u nieuwsgierig de wenkbrauwen bij het lezen van zoveel ‘vreemde beweringen’? De kunstenaar en de dokter. Anders kijken naar schilderijen laat u niet op uw honger. De andere kijk van professor Jan Dequeker neemt de lezer-kijker mee op een verrassende tocht door de wereld van de kunst en de geneeskunde. Een boeiende confrontatie tussen twee disciplines. In deze herwerkte en ingekorte versie bespreekt hij 120 bijzondere kunstwerken.

JAN DEQUEKER is emeritus professor reumatologie aan de K.U.Leuven. Hij gaf wereldwijd gastcolleges over zijn twee passies: zijn wetenschappelijk werk over artrose en osteoporose en zijn interesse voor kunst en geneeskunde.

“Monumentaal werk!” (Trends)

“Een indrukwekkend kunstboek waarin Jan Dequeker aantoont dat schilders al van in de middeleeuwen accuraat ziektesymptomen weergaven, nog voor de medische wetenschap ze registreerde. Kunsthistorisch erg boeiend, medisch razend interessant.” (De Standaard)

“Dit boek is meer dan een opsomming van weetjes. De auteur laat de afgebeelde personen tot leven komen. Hij leidt je binnen in de fascinerende geschiedenis van de geneeskunde. En vooral laat hij je van nu af aan anders kijken naar schilderijen. Als ik het boek zou kopen al geschenk, ik zou het moeilijk hebben om het af te geven. Zelfs aan mijn beste vriend. Veel te mooi.” (Historia plus)

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jan Dequeker
Uitgever
Davidsfonds
ISBN
9789058266705
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
268

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90