De kunst van Toonder

een persoonlijke keuze

Prijs € 27,50

Levertijd: 1-2 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Marten Toonder

Paperback | Mei 2002 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het werk van de taalkundige en visueel begaafde kunstenaar Marten Toonder behelst veel meer dan de wereld van Rommeldam, Bommelstein en zijn bewoners. Een halve eeuw geleden stonden Toonders politieke prenten in het brandpunt van de belangstelling en hij maakte ook tekenfilms en strips. Bijna niemand is bekend met de tekeningen die hij maakte in zijn zeldzame vrije uren, zonder opdracht. De kunst van Toonder is een persoonlijke keuze van Marten Toonder uit de tekeningen, prenten en strips die hij tot nu toe maakte. Samen geven deze een prachtig beeld van een veelzijdige en creatieve geest, wiens invloed op de Nederlandse cultuur al zo lang van onschatbare waarde is. De chronologie is ondergechikt gemaakt aan een gevoelsmatige greep uit het werk.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marten Toonder
Uitgever
Bezige Bij, De
ISBN
9789023401155
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2002
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

Het werk van de taalkundige en visueel begaafde kunstenaar Marten Toonder behelst veel meer dan de wereld van Rommeldam, Bommelstein en zijn bewoners. Een halve eeuw geleden stonden Toonders politieke prenten in het brandpunt van de belangstelling en hij maakte ook tekenfilms en strips. Bijna niemand is bekend met de tekeningen die hij maakte in zijn zeldzame vrije uren, zonder opdracht.

De kunst van Toonder is een persoonlijke keuze van Marten Toonder uit de tekeningen, prenten en strips die hij tot nu toe maakte. Samen geven deze een prachtig beeld van een veelzijdige en creatieve geest, wiens invloed op de Nederlandse cultuur al zo lang van onschatbare waarde is. De chronologie is ondergechikt gemaakt aan een gevoelsmatige greep uit het werk.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marten Toonder
Uitgever
Bezige Bij, De
ISBN
9789023401155
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2002
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90