De Hollandse metropool

ontwerpen aan de kwaliteit interactiemilieus

Prijs € 34,50

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Maurits de Hoog

Hardback | Juni 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wat maakt een grote stad tot een metropool: een sublieme ligging, aan en af rijdende metro’s, een inspirerende geschiedenis, een concentratie van hoofdkantoren, een veelkleurige bevolking, een opwindend nachtleven? Metropolen trekken vooral veel bezoekers: zakelijke bezoekers, binnen- en buitenlandse toeristen, congresgangers, vluchtelingen, expats én regiobewoners die komen winkelen, een film pakken, uit eten gaan of dat allemaal combineren. In onze verstedelijkte delta is in de afgelopen decennia vooral geïnvesteerd in logistieke interactie: in havens, stations, vliegvelden en veilingen. Voor de kwaliteit van metropolen is het echter minstens zo belangrijk om te investeren in grootstedelijke interactie: in campussen, zakencentra, musea, convention centres, metropolitane parken, cultuurclusters, badplaatsen, uitgaanscentra en winkelgebieden - in plekken waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. De TU Delft, de gemeente Amsterdam en de Vereniging Deltametropool deden in de afgelopen jaren, samen met allerlei partners, onderzoek naar dit fenomeen. De Hollandse Metropool doet verslag van dit onderzoek. De recente theorievorming rond metropoolvorming wordt geschetst, lopende projecten in en rond de grote steden worden geanalyseerd en vergeleken met internationale voorbeelden en nieuwe perspectieven worden verkend. Dit boek is een must voor iedereen die het leven in de grote stad een warm hart toedraagt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Maurits de Hoog
Uitgever
Thoth, Uitgeverij
ISBN
9789068685893
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
208

Beschrijving

Wat maakt een grote stad tot een metropool: een sublieme ligging, aan en af rijdende metro’s, een inspirerende geschiedenis, een concentratie van hoofdkantoren, een veelkleurige bevolking, een opwindend nachtleven? Metropolen trekken vooral veel bezoekers: zakelijke bezoekers, binnen- en buitenlandse toeristen, congresgangers, vluchtelingen, expats én regiobewoners die komen winkelen, een film pakken, uit eten gaan of dat allemaal combineren.

In onze verstedelijkte delta is in de afgelopen decennia vooral geïnvesteerd in logistieke interactie: in havens, stations, vliegvelden en veilingen. Voor de kwaliteit van metropolen is het echter minstens zo belangrijk om te investeren in grootstedelijke interactie: in campussen, zakencentra, musea, convention centres, metropolitane parken, cultuurclusters, badplaatsen, uitgaanscentra en winkelgebieden - in plekken waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.

De TU Delft, de gemeente Amsterdam en de Vereniging Deltametropool deden in de afgelopen jaren, samen met allerlei partners, onderzoek naar dit fenomeen. De Hollandse Metropool doet verslag van dit onderzoek. De recente theorievorming rond metropoolvorming wordt geschetst, lopende projecten in en rond de grote steden worden geanalyseerd en vergeleken met internationale voorbeelden en nieuwe perspectieven worden verkend.

Dit boek is een must voor iedereen die het leven in de grote stad een warm hart toedraagt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Maurits de Hoog
Uitgever
Thoth, Uitgeverij
ISBN
9789068685893
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
208

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90