De bouwstenen van het leven

een introductie tot de moleculaire celbiologie

Prijs € 39,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

J.A.M.M. Prinsen, F.R. van der Leij

Paperback | Juli 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In deze tweede, licht herziene, versie van "De bouwstenen van het leven" wordt - ook voor leken - op een toegankelijke wijze een overzicht gegeven van de basale kennis van de biochemie en de moleculaire celbiologie (ook wel Life Sciences genoemd). De wereld van DNA, RNA en eiwitten, van energiemetabolisme tot en met genetica, is door Jan Prinsen en Feike van der Leij op een overzichtelijke manier begrijpelijk gemaakt. Niet alleen voor Bachelor-studenten een goed alternatief naast Engelstalige standaardwerken, maar voor iedereen die wil weten hoe de processen in ons lichaam en in de natuur om ons heen op moleculair niveau verklaard kunnen worden. De auteurs hebben daarbij een klassieke kijk gecombineerd met de laatste inzichten en maken op een heldere manier gebruik van de soms onvermijdelijke vaktaal. Het is daarmee oprecht een introductie tot de moleculaire celbiologie te noemen. De informatie wordt in lagen aangereikt: de lezer kan zelf de mate van diepgang en detail bepalen.Drs. Jan A.M.M. Prinsen is al jaren gefascineerd door de wereld van de moleculaire celbiologie en heeft vele boeken op dat terrein verslonden. Na een actieve loopbaan als tandarts heeft hij tijd gevonden de vergaarde kennis samen te vatten op een manier die het voor leken toegankelijk maakt. Daarbij werd hij inhoudelijk gesteund door dr. Feike R. van der Leij, die als lector en hogeschooldocent aan de Life Sciences & Technology opleidingen in Leeuwarden gewend is deze materie over te brengen. Hij heeft een brede achtergrond in de biotechnologie, met veel praktische ervaring op het terrein van moleculair biologisch onderzoek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J.A.M.M. Prinsen, F.R. van der Leij
Uitgever
Wageningen Academic Publishers
ISBN
9789086862702
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
480

Beschrijving

In deze tweede, licht herziene, versie van "De bouwstenen van het leven" wordt - ook voor leken - op een toegankelijke wijze een overzicht gegeven van de basale kennis van de biochemie en de moleculaire celbiologie (ook wel Life Sciences genoemd). De wereld van DNA, RNA en eiwitten, van energiemetabolisme tot en met genetica, is door Jan Prinsen en Feike van der Leij op een overzichtelijke manier begrijpelijk gemaakt. Niet alleen voor Bachelor-studenten een goed alternatief naast Engelstalige standaardwerken, maar voor iedereen die wil weten hoe de processen in ons lichaam en in de natuur om ons heen op moleculair niveau verklaard kunnen worden. De auteurs hebben daarbij een klassieke kijk gecombineerd met de laatste inzichten en maken op een heldere manier gebruik van de soms onvermijdelijke vaktaal. Het is daarmee oprecht een introductie tot de moleculaire celbiologie te noemen. De informatie wordt in lagen aangereikt: de lezer kan zelf de mate van diepgang en detail bepalen.

Drs. Jan A.M.M. Prinsen is al jaren gefascineerd door de wereld van de moleculaire celbiologie en heeft vele boeken op dat terrein verslonden. Na een actieve loopbaan als tandarts heeft hij tijd gevonden de vergaarde kennis samen te vatten op een manier die het voor leken toegankelijk maakt. Daarbij werd hij inhoudelijk gesteund door dr. Feike R. van der Leij, die als lector en hogeschooldocent aan de Life Sciences & Technology opleidingen in Leeuwarden gewend is deze materie over te brengen. Hij heeft een brede achtergrond in de biotechnologie, met veel praktische ervaring op het terrein van moleculair biologisch onderzoek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J.A.M.M. Prinsen, F.R. van der Leij
Uitgever
Wageningen Academic Publishers
ISBN
9789086862702
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
480

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90