David Bade catch of the day

Prijs € 34,95

Uitverkocht

Laura Stamps, Kitty Zijlmans, David Bade

Hardback | Maart 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

David Bade Catch of the Day dankzij het winnen van de Prix de Rome in 1993 en de solotentoonstelling Couplet in 1994 in het Stedelijk Museum in Amsterdam, kreeg David Bade (1970, Curaçao) internationale bekendheid met zijn vaak groteske en cartooneske tekeningen en sculpturen. Zijn tekeningen vult hij geregeld aan met zowel humoristische en kritische teksten. Het ruimtelijke werk ontstaat impulsief en associatief door gebruik van allerlei afval- en bouwmaterialen als purschuim. Later combineert Bade de autonome sculpturen en tekeningen in installaties, die soms een permanent, soms meer een tijdelijk karakter hebben. Aan het eind van de jaren '90 ontdekt David Bade een geheel nieuwe manier om tot installaties en sculpturen te komen. Hij beint workshops in de openbare ruimte te organiseren met een grote variëteit aan maatschappelijke groepen. Naast een sociale doelstelling levert dit vooral bijzondere sculpturen en installaties op. Het Instituto Buena Bista dat hij in 2006 oprichtte in Willemstad, Curaçao, komt voort uit deze interesse. Hier laat hij samen met een team van lokaal talent de mogelijkheden van kunst zien, niet alleen middels workshops maar ook door 'artists in residences' van internationaal vermaarde kunstenaars als Kara Walker. In David Bade - Catch of the Day rodt de ontwikkeling van de kunstenaar gevolgd vanaf 1993 tot heden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Laura Stamps, Kitty Zijlmans, David Bade
Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789089101600
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

David Bade Catch of the Day
dankzij het winnen van de Prix de Rome in 1993 en de solotentoonstelling Couplet in 1994 in het Stedelijk Museum in Amsterdam, kreeg David Bade (1970, Curaçao) internationale bekendheid met zijn vaak groteske en cartooneske tekeningen en sculpturen. Zijn tekeningen vult hij geregeld aan met zowel humoristische en kritische teksten. Het ruimtelijke werk ontstaat impulsief en associatief door gebruik van allerlei afval- en bouwmaterialen als purschuim. Later combineert Bade de autonome sculpturen en tekeningen in installaties, die soms een permanent, soms meer een tijdelijk karakter hebben.

Aan het eind van de jaren '90 ontdekt David Bade een geheel nieuwe manier om tot installaties en sculpturen te komen. Hij beint workshops in de openbare ruimte te organiseren met een grote variëteit aan maatschappelijke groepen. Naast een sociale doelstelling levert dit vooral bijzondere sculpturen en installaties op. Het Instituto Buena Bista dat hij in 2006 oprichtte in Willemstad, Curaçao, komt voort uit deze interesse. Hier laat hij samen met een team van lokaal talent de mogelijkheden van kunst zien, niet alleen middels workshops maar ook door 'artists in residences' van internationaal vermaarde kunstenaars als Kara Walker.

In David Bade - Catch of the Day rodt de ontwikkeling van de kunstenaar gevolgd vanaf 1993 tot heden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Laura Stamps, Kitty Zijlmans, David Bade
Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789089101600
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90