Cultuurgeschiedenis van de klassieke oudheid

Prijs € 49,50

Uitverkocht

Hardback | Juni 2011 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Mycene wordt al in de Illias van Homerus beschreven als een bijzondere stad. Over de stad bestaan vele mythen. De auteurs van Cultuurgeschiedenis van de Oudheid grijpen de stad Mycene aan om de mythologie te behandelen die zo’n belangrijke rol speelde in het leven van de Grieken en Romeinen. Zo gaan zij steeds te werk: twaalf steden dienen als uitgangspunt voor de behandeling van een hoofdthema uit de cultuurgeschiedenis van de klassieke oudheid. Milete dient bijvoorbeeld voor de filosofie, Alexandrië voor de literatuur en Nijmegen voor het thema ‘centrum en periferie’. Het boek is geschreven door specialisten van de Open Universiteit als een handboek voor studenten aan de OU en andere Nederlandse universiteiten. Door de toegankelijkheid van de teksten en het overvloedige beeldmateriaal is het boek tevens de ideale inleiding tot de klassieke oudheid voor de algemeen geïnteresseerde lezer. Het boek is geschreven door specialisten van de Open Universiteit als een handboek voor studenten aan de OU en andere Nederlandse universiteiten. Door de toegankelijkheid van de teksten en het overvloedige beeldmateriaal is het boek tevens de ideale inleiding tot de klassieke oudheid voor de algemeen geïnteresseerde lezer.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789040077722
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
432

Beschrijving

Mycene wordt al in de Illias van Homerus beschreven als een bijzondere stad. Over de stad bestaan vele mythen. De auteurs van Cultuurgeschiedenis van de Oudheid grijpen de stad Mycene aan om de mythologie te behandelen die zo’n belangrijke rol speelde in het leven van de Grieken en Romeinen. Zo gaan zij steeds te werk: twaalf steden dienen als uitgangspunt voor de behandeling van een hoofdthema uit de cultuurgeschiedenis van de klassieke oudheid. Milete dient bijvoorbeeld voor de filosofie, Alexandrië voor de literatuur en Nijmegen voor het thema ‘centrum en periferie’. Het boek is geschreven door specialisten van de Open Universiteit als een handboek voor studenten aan de OU en andere Nederlandse universiteiten.

Door de toegankelijkheid van de teksten en het overvloedige beeldmateriaal is het boek tevens de ideale inleiding tot de klassieke oudheid voor de algemeen geïnteresseerde lezer. Het boek is geschreven door specialisten van de Open Universiteit als een handboek voor studenten aan de OU en andere Nederlandse universiteiten. Door de toegankelijkheid van de teksten en het overvloedige beeldmateriaal is het boek tevens de ideale inleiding tot de klassieke oudheid voor de algemeen geïnteresseerde lezer.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789040077722
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
432

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90