Cooperatief leren in muziek 2

activiteiten voortgezet onderwijs

Prijs € 40,10

Uitverkocht

F. Evelein

Paperback | Maart 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Naast het succesvolle eerste deel van Coöperatief leren in muziek", bestemd voor het basisonderwijs, is in 2009 het tweede deel verschenen, met muzikale activiteiten voor het voortgezet onderwijs. Ook dit is een inspirerend, praktisch, veelzijdig activiteitenboek, bruikbaar voor elke muziekdocent. De muzikale activiteiten in dit boek vertalen een visie op muziek leren gebaseerd op ervaring, activiteit, flow, reflectie en muzikale kennis naar stimulerende interactie. Deel 2 voor het voortgezet onderwijs is een uitbreiding van deel 1 voor het basisonderwijs: met meer diepgang, complexiteit en aandacht voor het leren en het gebruiken van het notenschrift. Overal waar in groepen wordt gewerkt, is dit boek handig: voor gewoon plezier in muziek, gerichte muzikale en diepgaande leeractiviteiten, algemeen vormende en instrumentale muziekles in een muziekschool, het werken met een instrumentaal of vocaal ensemble of muzikale vorming in het kader van een beroepsopleiding. Het kan allemaal gebaseerd worden op en verrijkt worden met de activiteiten in dit boek. Dit boek bevat een keur aan in de praktijk beproefde activiteiten, die zich eenvoudig tot inspirerende, afwisselende en ook verrassende leerlijnen laten samenvoegen. De activiteiten zijn deels voorzien van inhouden op kaartjes en speciaal voor dit boek gecomponeerde muzikale contexten in de vorm van gerichte meespeelmuziek. Alle activiteiten zijn ook voorzien van kaarten met stappen die door leerlingen zelf gevolgd kunnen worden. De kaartjes en de instructiekaarten staan als printbare pdf"s op de cd. Op de cd staat tevens 75 minuten muziek. Verschillende indexen maken de activiteiten, de inhoudskaartjes en de muziek overzichtelijk en ontsluiten zo de rijkdom aan materiaal in de activiteiten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
F. Evelein
Uitgever
ThiemeMeulenhoff bv
ISBN
9789055746415
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

Naast het succesvolle eerste deel van Coöperatief leren in muziek", bestemd voor het basisonderwijs, is in 2009 het tweede deel verschenen, met muzikale activiteiten voor het voortgezet onderwijs. Ook dit is een inspirerend, praktisch, veelzijdig activiteitenboek, bruikbaar voor elke muziekdocent. De muzikale activiteiten in dit boek vertalen een visie op muziek leren gebaseerd op ervaring, activiteit, flow, reflectie en muzikale kennis naar stimulerende interactie.

Deel 2 voor het voortgezet onderwijs is een uitbreiding van deel 1 voor het basisonderwijs: met meer diepgang, complexiteit en aandacht voor het leren en het gebruiken van het notenschrift. Overal waar in groepen wordt gewerkt, is dit boek handig: voor gewoon plezier in muziek, gerichte muzikale en diepgaande leeractiviteiten, algemeen vormende en instrumentale muziekles in een muziekschool, het werken met een instrumentaal of vocaal ensemble of muzikale vorming in het kader van een beroepsopleiding. Het kan allemaal gebaseerd worden op en verrijkt worden met de activiteiten in dit boek.

Dit boek bevat een keur aan in de praktijk beproefde activiteiten, die zich eenvoudig tot inspirerende, afwisselende en ook verrassende leerlijnen laten samenvoegen. De activiteiten zijn deels voorzien van inhouden op kaartjes en speciaal voor dit boek gecomponeerde muzikale contexten in de vorm van gerichte meespeelmuziek. Alle activiteiten zijn ook voorzien van kaarten met stappen die door leerlingen zelf gevolgd kunnen worden. De kaartjes en de instructiekaarten staan als printbare pdf"s op de cd. Op de cd staat tevens 75 minuten muziek. Verschillende indexen maken de activiteiten, de inhoudskaartjes en de muziek overzichtelijk en ontsluiten zo de rijkdom aan materiaal in de activiteiten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
F. Evelein
Uitgever
ThiemeMeulenhoff bv
ISBN
9789055746415
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90