Casa Rosso

de verhalen en geheimen van het bekendste erotische theater ter wereld

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Rob van Hulst, Fred Baggen

Paperback | Oktober 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Voor het eerst in boekvorm: de roemruchte geschiedenis van de Casa Rosso. Zonder een bezoek aan de Casa Rosso, het beroemdste sekstheater ter wereld is een bezoek aan de Amsterdamse Wallen niet compleet. Iedere dag staan vele honderden toeristen, zakenlieden en ook (bekende) Nederlanders te dringen voor de ingang. In dit boek kan men - voor het eerst - lezen hoe het achter de deuren van de Oudezijds Achterburgwal 106 toegaat. Alles komt aan bod: de uitgekiende marketingstunts, de dame achter de kassa, en de legendarische (nog steeds werkende) 97-jarige ome Jan Snor. Vanaf het prille begin in de jaren '60 tot en met de strijd met de gemeente Amsterdam in de afgelopen jaren. Ook de seksartiesten waar het publiek voor toestroomt en het wereldwijde succes komen aan bod. De fascinerende geschiedenis van het roemruchte theater laat zich lezen als een thriller, een schelmenroman en zelfs als een origineel managementboek. In dit boek o.a.: - de Mooie Meiden & de Nieuwsgierige Bezoekers;- de Georganiseerde Misdaad & het 1012 Project van de Gemeente; - de Brand in 1983 & de tragische dood van Zwarte Joop;- de Bananenbar & het huidige succes Centraal in het boek staat de opvallende verschijning van Jan Otten. Al ruim veertig 'staat' deze 72-jarige workaholic voor zijn theater. Ooit begon de voormalige SRV-man Jan Otten er als kaartjesverkoper. Na de vroege dood van Zwarte Joop werd hij de markante eigenaar van het Casa Rosso-imperium. In dit boek vertelt Jan over zijn leven als de ongekroonde koning van de Wallen. Acteur en ondernemer Rob van Hulst (1957) bekend van o.a. Medisch Centrum West en het SBS-programma 'De Wallen op stap' kent de Amsterdamse Wallen op zijn duimpje. Rob verzorgt al sinds 1981 rondleidingen en evenementen op en rond de rosse buurt. Eerder schreef hij 'Uit het leven'.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rob van Hulst, Fred Baggen
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089750266
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Beschrijving

Voor het eerst in boekvorm: de roemruchte geschiedenis van de Casa Rosso. Zonder een bezoek aan de Casa Rosso, het beroemdste sekstheater ter wereld is een bezoek aan de Amsterdamse Wallen niet compleet. Iedere dag staan vele honderden toeristen, zakenlieden en ook (bekende) Nederlanders te dringen voor de ingang.

In dit boek kan men - voor het eerst - lezen hoe het achter de deuren van de Oudezijds Achterburgwal 106 toegaat. Alles komt aan bod: de uitgekiende marketingstunts, de dame achter de kassa, en de legendarische (nog steeds werkende) 97-jarige ome Jan Snor. Vanaf het prille begin in de jaren '60 tot en met de strijd met de gemeente Amsterdam in de afgelopen jaren. Ook de seksartiesten waar het publiek voor toestroomt en het wereldwijde succes komen aan bod.

De fascinerende geschiedenis van het roemruchte theater laat zich lezen als een thriller, een schelmenroman en zelfs als een origineel managementboek. In dit boek o.a.:

- de Mooie Meiden & de Nieuwsgierige Bezoekers;
- de Georganiseerde Misdaad & het 1012 Project van de Gemeente;
- de Brand in 1983 & de tragische dood van Zwarte Joop;
- de Bananenbar & het huidige succes

Centraal in het boek staat de opvallende verschijning van Jan Otten. Al ruim veertig 'staat' deze 72-jarige workaholic voor zijn theater. Ooit begon de voormalige SRV-man Jan Otten er als kaartjesverkoper. Na de vroege dood van Zwarte Joop werd hij de markante eigenaar van het Casa Rosso-imperium. In dit boek vertelt Jan over zijn leven als de ongekroonde koning van de Wallen.

Acteur en ondernemer Rob van Hulst (1957) bekend van o.a. Medisch Centrum West en het SBS-programma 'De Wallen op stap' kent de Amsterdamse Wallen op zijn duimpje. Rob verzorgt al sinds 1981 rondleidingen en evenementen op en rond de rosse buurt. Eerder schreef hij 'Uit het leven'.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rob van Hulst, Fred Baggen
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089750266
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90