Cahier 1 Rond punt

over verkeersrotonde als context voor kunst

Prijs € 5,00

Uitverkocht

Paperback | April 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Bevat een fotoreportage door fotograaf Niels Donckers en essays door architecten Guy Châtel en Kris Coremans, cultuurfilosoof Lieven De Cauter en huidig Vlaams Bouwmeester Marcel Smets. Kunstwerken—lees: min of meer monumentale sculpturen—op verkeersrotondes behoren reeds enkele decennia tot de meest opvallende artistieke ingrepen in de openbare ruimte. In 2005 vroeg de kunstcel van de Vlaamse Bouwmeester aan een internationale selectie van acht hedendaagse kunstenaars een voorstel te doen voor een kunstwerk op een verkeersrotonde: Francis Alÿs, John Bock, Lili Dujourie, Jimmie Durham, Jef Geys, Ilya and Emilia Kabakov, Manfred Pernice and Ettore Spalletti. De ingediende voorstellen weerspiegelen het controversiële karakter van de problematiek: een aantal kunstenaars reageerde op een zeer kritische, ja soms baldadige wijze op de onderzoeksvraag, terwijl anderen heel concreet een naar hun gevoel realistisch ontwerp indienden. Ook verkrijgbaar in het Engels, onder de titel 'Roundabouts'9789061538035

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Mercatorfonds
ISBN
9789061538028
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2008
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
127

Beschrijving

Bevat een fotoreportage door fotograaf Niels Donckers en essays door architecten Guy Châtel en Kris Coremans, cultuurfilosoof Lieven De Cauter en huidig Vlaams Bouwmeester Marcel Smets.

Kunstwerken—lees: min of meer monumentale sculpturen—op verkeersrotondes behoren reeds enkele decennia tot de meest opvallende artistieke ingrepen in de openbare ruimte.
In 2005 vroeg de kunstcel van de Vlaamse Bouwmeester aan een internationale selectie van acht hedendaagse kunstenaars een voorstel te doen voor een kunstwerk op een verkeersrotonde: Francis Alÿs, John Bock, Lili Dujourie, Jimmie Durham, Jef Geys, Ilya and Emilia Kabakov, Manfred Pernice and Ettore Spalletti. De ingediende voorstellen weerspiegelen het controversiële karakter van de problematiek: een aantal kunstenaars reageerde op een zeer kritische, ja soms baldadige wijze op de onderzoeksvraag, terwijl anderen heel concreet een naar hun gevoel realistisch ontwerp indienden.

Ook verkrijgbaar in het Engels, onder de titel 'Roundabouts'9789061538035

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Mercatorfonds
ISBN
9789061538028
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2008
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
127

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90