Boekman, tijdschrift voor kunst, cultuur en beleid

Prijs € 15,00

Uitverkocht

Paperback | Februari 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In de kunstwereld zet globalisering steeds sterker de toon, maar het internationale cultuurbeleid van de overheid hobbelt hier nog moeizaam achteraan met haar uiteenlopende beleidsdoelen en een wirwar aan geldstromen. Centrale vragen in dit nummer zijn: Kan het internationaal cultuurbeleid de globalisering in de kunstwereld nog bijbenen? Welke deuren opent cultuur in het buitenland? Trekken ambassades hun eigen culturele plan? Hoe groot zijn de belastingbarrières voor mobiele artiesten? Is internationalisering het toefje op de taart of een basisingrediënt? In deze Boekman blikt Toine Minnaert terug op het internationaal cultuurbeleid en maakt Lodewijk Reijs de actuele balans op van de interdepartementale samenwerking. Truus Gubbels kijkt in de diplomatieke keuken van Buitenlandse Zaken en Christine Delhaye breekt een lans voor interculturele samenwerking en culturele diversiteit. Peter van Kester ziet de overheid als aanjager van Dutch Design en JaapJan Berg belicht de kracht van de Nederlandse architectuur. Pablo Cabenda zoomt in op popmuziek als exportproduct en Nanda van den Berg bekijkt de internationale dimensie van mode uit de lage landen. Femke van Hest onderzoekt de biënnale als graadmeter voor internationaal succes en Dick Molenaar buigt zich over de belastingen op buitenlandse optredens. Daarnaast columns waarin Het Koninklijk Concertgebouworkest, Atelier Van Lieshout , jeugdtheatergezelschap Het Filiaal en fotografe Margi Geerlinks hun ervaringen over de grens beschrijven.  

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Boekmanstichting
ISBN
9789066501072
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

In de kunstwereld zet globalisering steeds sterker de toon, maar het internationale cultuurbeleid van de overheid hobbelt hier nog moeizaam achteraan met haar uiteenlopende beleidsdoelen en een wirwar aan geldstromen.
Centrale vragen in dit nummer zijn:

Kan het internationaal cultuurbeleid de globalisering in de kunstwereld nog bijbenen?
Welke deuren opent cultuur in het buitenland?
Trekken ambassades hun eigen culturele plan?
Hoe groot zijn de belastingbarrières voor mobiele artiesten?
Is internationalisering het toefje op de taart of een basisingrediënt?

In deze Boekman blikt Toine Minnaert terug op het internationaal cultuurbeleid en maakt Lodewijk Reijs de actuele balans op van de interdepartementale samenwerking.
Truus Gubbels kijkt in de diplomatieke keuken van Buitenlandse Zaken en Christine Delhaye breekt een lans voor interculturele samenwerking en culturele diversiteit.

Peter van Kester ziet de overheid als aanjager van Dutch Design en JaapJan Berg belicht de kracht van de Nederlandse architectuur.

Pablo Cabenda zoomt in op popmuziek als exportproduct en Nanda van den Berg bekijkt de internationale dimensie van mode uit de lage landen.

Femke van Hest onderzoekt de biënnale als graadmeter voor internationaal succes en Dick Molenaar buigt zich over de belastingen op buitenlandse optredens.

Daarnaast columns waarin Het Koninklijk Concertgebouworkest, Atelier Van Lieshout , jeugdtheatergezelschap Het Filiaal en fotografe Margi Geerlinks hun ervaringen over de grens beschrijven.
 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Boekmanstichting
ISBN
9789066501072
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90