Boekman, tijdschrift voor kunst, cultuur en beleid

Prijs € 15,00

Uitverkocht

Paperback | Februari 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het Zeeuwse Film by the Sea is toonaangevend, festival Karavaan bouwt een breed netwerk in de kop van Noord-Holland en het Drents Museum in Assen heeft internationale allure. De regio's buiten de Randstad komen cultureel steeds steviger op de kaart te staan. Bovendien moet de basisinfrastructuur de regio's in de komende cultuurplanperiode met vaste voorzieningen gaan versterken. Centrale vragen in dit nummer zijn: Verstoort het nieuwe subsidiestelsel de relatie tussen Rijk, provincies en gemeenten? Zijn gemeenten de belangrijkste actor van cultureel Nederland? Hoe gevoelig zijn provincies voor achterstelling? Verovert regiopop de hitparade? En Versterken regiosoaps de sociale cohesie? Waarin schuilt de dynamiek van de Vlaamse steden? In deze Boekman over de opkomst van de regio schrijft Cor Wijn over de gevolgen van het nieuwe subsidiestelsel en brengt Willem-Jan Raijmakers de geldstromen van rijk, provincies en gemeenten in kaart. Simon van de Berg zoomt in op het netwerk van de regiogezelschappen en Cas Smithuijsen buigt zich over de decentralisatie van het orkestenbestel. Erik Hitters, Tonny Krijnen en Miriam van der Kamp onderzoeken de opkomst van de regiosoap en regiopop. Geert van der Speeten laat de dynamiek van de Vlaamse regio's zien en Gerard Marlet biedt strategieën voor gemeentelijk cultuurbeleid. Interviews van Sandra Jongenelen met Harry van Waveren van het Interprovinciaal Overleg en Arno Brok van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Verder interviews met Jan Vaessen en de Christopher Maughan. Regioportretten van Pinkpop, Karavaan, Film by the Sea, Bredevoort Boekenstad, Drents Museum en Designregio Kortrijk.  

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Boekmanstichting
ISBN
9789066501058
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

Het Zeeuwse Film by the Sea is toonaangevend, festival Karavaan bouwt een breed netwerk in de kop van Noord-Holland en het Drents Museum in Assen heeft internationale allure. De regio's buiten de Randstad komen cultureel steeds steviger op de kaart te staan. Bovendien moet de basisinfrastructuur de regio's in de komende cultuurplanperiode met vaste voorzieningen gaan versterken.

Centrale vragen in dit nummer zijn:

Verstoort het nieuwe subsidiestelsel de relatie tussen Rijk, provincies en gemeenten?
Zijn gemeenten de belangrijkste actor van cultureel Nederland?
Hoe gevoelig zijn provincies voor achterstelling?
Verovert regiopop de hitparade? En Versterken regiosoaps de sociale cohesie?
Waarin schuilt de dynamiek van de Vlaamse steden?
In deze Boekman over de opkomst van de regio schrijft Cor Wijn over de gevolgen van het nieuwe subsidiestelsel en brengt Willem-Jan Raijmakers de geldstromen van rijk, provincies en gemeenten in kaart. Simon van de Berg zoomt in op het netwerk van de regiogezelschappen en Cas Smithuijsen buigt zich over de decentralisatie van het orkestenbestel.

Erik Hitters, Tonny Krijnen en Miriam van der Kamp onderzoeken de opkomst van de regiosoap en regiopop. Geert van der Speeten laat de dynamiek van de Vlaamse regio's zien en Gerard Marlet biedt strategieën voor gemeentelijk cultuurbeleid.

Interviews van Sandra Jongenelen met Harry van Waveren van het Interprovinciaal Overleg en Arno Brok van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Verder interviews met Jan Vaessen en de Christopher Maughan. Regioportretten van Pinkpop, Karavaan, Film by the Sea, Bredevoort Boekenstad, Drents Museum en Designregio Kortrijk.
 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Boekmanstichting
ISBN
9789066501058
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90