Blauw, rood, groen en goud (e-Book)

Een kunstgeschiedenis in vier kleuren

Prijs € 10,99

Niet beschikbaar

Ben Street

EPUB met digitaal watermerk | Februari 2020 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een bondig overzicht van de kunstgeschiedenis met vier kleuren in de hoofdrol In Blauw, rood, groen en goud gaat kunsthistoricus Ben Street op zoek naar de geschiedenis van de schilderkunst aan de hand van 48 schilderijen en vier kleuren: hemelsblauw, sensueel rood, gifgroen en glinsterend goud. Deze vier kleuren zijn de sleutel tot fascinerende verhalen: van de pigmenten waarmee de kleuren gemaakt worden – soms bijzonder duur, zoals ultramarijn, of gevaarlijk giftig, zoals smaragdgroen – tot de verschillende betekenissen die de kleuren door de tijd hebben gekregen.Blauw, rood, groen en goud bevat leuke feiten én geeft een beknopt overzicht van de kunst door de eeuwen heen. Bij elke kleur worden de belangrijkste meesterwerken in chronologische volgorde gepresenteerd, waarmee ook de ontwikkeling in de kunstgeschiedenis duidelijk wordt. Blauw, rood, groen en goud is een boek dat geen kunstliefhebber mag missen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ben Street
Uitgever
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789402312522
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2020
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Een bondig overzicht van de kunstgeschiedenis met vier kleuren in de hoofdrol

In Blauw, rood, groen en goud gaat kunsthistoricus Ben Street op zoek naar de geschiedenis van de schilderkunst aan de hand van 48 schilderijen en vier kleuren: hemelsblauw, sensueel rood, gifgroen en glinsterend goud. Deze vier kleuren zijn de sleutel tot fascinerende verhalen: van de pigmenten waarmee de kleuren gemaakt worden – soms bijzonder duur, zoals ultramarijn, of gevaarlijk giftig, zoals smaragdgroen – tot de verschillende betekenissen die de kleuren door de tijd hebben gekregen.

Blauw, rood, groen en goud bevat leuke feiten én geeft een beknopt overzicht van de kunst door de eeuwen heen. Bij elke kleur worden de belangrijkste meesterwerken in chronologische volgorde gepresenteerd, waarmee ook de ontwikkeling in de kunstgeschiedenis duidelijk wordt. Blauw, rood, groen en goud is een boek dat geen kunstliefhebber mag missen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ben Street
Uitgever
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789402312522
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2020
Taal
Nederlandstalig