Bernhard Willhelm & Jutta Kraus

Prijs € 39,95

Uitverkocht

Sue-an van der Zijpp, Mark Wilson

Paperback | Juli 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De modecollecties van Bernhard Willhelm en Jutta Kraus zijn uitgesproken onconventioneel, zonder anti-mode te worden, en vormen een breuk met traditionele Europese opvattingen over schoonheid en stijl. Hun kleding is eclectisch, humoristisch, een patchwork van verschillende invloeden en driedimensionale, organische vormen. Met een haast kinderlijke spontaniteit introduceren de ontwerpers volumineuze kledingstukken met wilde patronen, felle kleuren, teksten en contrastrijke prints. Inspiratie lijkt direct afkomstig uit de kinderkamer, Pippi Langkous, traditionele zuid-Duitse Lederhosen en Dirndljurken en de ‘Bratwurst’ cultuur. Maar ook andere invloeden als Japanse vechtsport, het middeleeuwse motief van de dodendans, sportkleding of popster Michael Jackson zijn duidelijk herkenbaar. De radicale vermenging met en herdefinitie van populaire cultuur met hoge cultuur, van duur met goedkoop en van traditie met vernieuwing zijn kenmerkend voor de manier waarop Bernhard Willhelm en Jutta Kraus de drager en kijker bombarderen met een rijkdom aan thema’s en motieven. Dit unieke lookbook documenteert de tienjarige samenwerking tussen Willhelm en Kraus met een rijke selectie beeldmateriaal, dat zowel een goede reflectie is van de collecties als de verschillende samenwerkingsverbanden met andere kunstenaars.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Sue-an van der Zijpp, Mark Wilson
Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
ISBN
9789056627164
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
487

Beschrijving

De modecollecties van Bernhard Willhelm en Jutta Kraus zijn uitgesproken onconventioneel, zonder anti-mode te worden, en vormen een breuk met traditionele Europese opvattingen over schoonheid en stijl. Hun kleding is eclectisch, humoristisch, een patchwork van verschillende invloeden en driedimensionale, organische vormen. Met een haast kinderlijke spontaniteit introduceren de ontwerpers volumineuze kledingstukken met wilde patronen, felle kleuren, teksten en contrastrijke prints. Inspiratie lijkt direct afkomstig uit de kinderkamer, Pippi Langkous, traditionele zuid-Duitse Lederhosen en Dirndljurken en de ‘Bratwurst’ cultuur. Maar ook andere invloeden als Japanse vechtsport, het middeleeuwse motief van de dodendans, sportkleding of popster Michael Jackson zijn duidelijk herkenbaar.
De radicale vermenging met en herdefinitie van populaire cultuur met hoge cultuur, van duur met goedkoop en van traditie met vernieuwing zijn kenmerkend voor de manier waarop Bernhard Willhelm en Jutta Kraus de drager en kijker bombarderen met een rijkdom aan thema’s en motieven.
Dit unieke lookbook documenteert de tienjarige samenwerking tussen Willhelm en Kraus met een rijke selectie beeldmateriaal, dat zowel een goede reflectie is van de collecties als de verschillende samenwerkingsverbanden met andere kunstenaars.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Sue-an van der Zijpp, Mark Wilson
Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
ISBN
9789056627164
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
487

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90