Ben van Londen

1907-1987 Schilder van de Nederrijn

Prijs € 24,90

Uitverkocht

Paperback | Juni 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het leven en werken van de Wageningse landschapsschilder Ben van Londen (1907-1987) stond in het teken van de rivier. Hij woonde op een boot, gelegen bij het Lexkesveer en schilderde, tekende en aquarelleerde het rivierlandschap van de Nederrijn van de twintigste eeuw, in prachtige sfeerbeelden. Dit boek, gemaakt naar aanleiding van een overzichtstentoonstelling in De Casteelse Poort en voorzien van een biografie door Dick van Veelen, laat zien hoe Van Londen zich liet inspireren door de vele gezichten van de rivier. Ben van Londen heeft een belangrijke rol gespeeld bij het op gang komen van het naoorlogse culturele leven in Wageningen. Als schilder van het landschap van de Nederrijn toont hij zich een bevlogen drager van de eeuwenoude traditie van het beoefenen van de landschapsschilderkunst aan de Zuidelijke Veluwezoom.  

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij Blauwdruk
ISBN
9789075271577
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Beschrijving

Het leven en werken van de Wageningse landschapsschilder Ben van Londen (1907-1987) stond in het teken van de rivier. Hij woonde op een boot, gelegen bij het Lexkesveer en schilderde, tekende en aquarelleerde het rivierlandschap van de Nederrijn van de twintigste eeuw, in prachtige sfeerbeelden. Dit boek, gemaakt naar aanleiding van een overzichtstentoonstelling in De Casteelse Poort en voorzien van een biografie door Dick van Veelen, laat zien hoe Van Londen zich liet inspireren door de vele gezichten van de rivier.
Ben van Londen heeft een belangrijke rol gespeeld bij het op gang komen van het naoorlogse culturele leven in Wageningen. Als schilder van het landschap van de Nederrijn toont hij zich een bevlogen drager van de eeuwenoude traditie van het beoefenen van de landschapsschilderkunst aan de Zuidelijke Veluwezoom.

 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij Blauwdruk
ISBN
9789075271577
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90