Art Market and Connoisseurship

a Closer Look at Netherlandish Painting from the Golden Age

Prijs € 41,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

A. Tummers, K. Jonckheere

Paperback | Oktober 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In dit boek tonen kenners als Eric Jan Sluijter en Neil De Marchi de evolutie van kennerschap in de uitdijende kunstmarkt van de zeventiende en achttiende eeuw. Ondanks de grote bekendheid van schilders uit de zeventiende eeuw, weten we relatief weinig over de manier waarop zij hun schilderijen maakten en hoe deze werden beoordeeld en verhandeld. Vonden kenners uit die tijd het bijvoorbeeld belangrijk dat meesters als Rembrandt hun schilderijen geheel en al zelf schilderren? Hoe verhield de prijs van een schilderij zich tot de kwaliteit van het werk? Wie werd er in staat geacht schilderijen te kunnen beoordelen? En hoe veranderde de houding van kenners toen de kunstmarkt complexer werd? 'Art Market and Connoisseurship' toont de evolutie van kennerschap in de uitdijende kunstmarkt van de zeventiende en achttiende eeuw. Met bijdragen van gerennomeerde Gouden Eeuw geleerden als Eric Jan Sluijter, Hans Van Miegroet en Neil De Marchi. Het is een essentiële uitgave voor iedereen met interesse in de Oude Meesters en de vroeg-moderne kunstmarkt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
A. Tummers, K. Jonckheere
Uitgever
AUP Wetenschappelijk
ISBN
9789089640321
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

In dit boek tonen kenners als Eric Jan Sluijter en Neil De Marchi de evolutie van kennerschap in de uitdijende kunstmarkt van de zeventiende en achttiende eeuw.

Ondanks de grote bekendheid van schilders uit de zeventiende eeuw, weten we relatief weinig over de manier waarop zij hun schilderijen maakten en hoe deze werden beoordeeld en verhandeld. Vonden kenners uit die tijd het bijvoorbeeld belangrijk dat meesters als Rembrandt hun schilderijen geheel en al zelf schilderren? Hoe verhield de prijs van een schilderij zich tot de kwaliteit van het werk? Wie werd er in staat geacht schilderijen te kunnen beoordelen? En hoe veranderde de houding van kenners toen de kunstmarkt complexer werd? 'Art Market and Connoisseurship' toont de evolutie van kennerschap in de uitdijende kunstmarkt van de zeventiende en achttiende eeuw. Met bijdragen van gerennomeerde Gouden Eeuw geleerden als Eric Jan Sluijter, Hans Van Miegroet en Neil De Marchi. Het is een essentiële uitgave voor iedereen met interesse in de Oude Meesters en de vroeg-moderne kunstmarkt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
A. Tummers, K. Jonckheere
Uitgever
AUP Wetenschappelijk
ISBN
9789089640321
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
160

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90