Art deco toegelicht

Prijs € 27,50

Niet beschikbaar

W.M. Thijssen

Hardback | Februari 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Is dit Art nouveau of Art Deco? Een vraag die veel wordt gesteld. Terecht, het is vaak niet eenvoudig om deze stijlen uit elkaar te houden. 'Art Deco toegelicht' bestaat uit twee delen. In het eerste deel van het boek wordt door middel van een tijdsbalk een kort overzicht gegeven van kunststromingen die de vormgeving tussen 1850 en 1940 hebben bepaald. Vervolgens wordt in het tweede deel van het boek de Art Deco toegelicht. Het eerste hoofdstuk legt uit hoe de Art Deco in Frankrijk is ontstaan en wat haar inspiratiebronnen waren. In de twee daarop volgende hoofdstukken worden de belangrijkste richtingen van de Art Deco in Nederland toegelicht, namelijk de Amsterdamse School en de Haagse School. Het laatste hoofdstuk vergelijkt de Amsterdamse- en Haagse School met een aantal gelijktijdige stromingen in het buitenland, waarmee de Nederlandse Art Deco in een internationale context wordt geplaatst.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
W.M. Thijssen
Uitgever
Uitgeverij Stili Novi
ISBN
9789078094463
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

Is dit Art nouveau of Art Deco? Een vraag die veel wordt gesteld. Terecht, het is vaak niet eenvoudig om deze stijlen uit elkaar te houden.

'Art Deco toegelicht' bestaat uit twee delen. In het eerste deel van het boek
wordt door middel van een tijdsbalk een kort overzicht gegeven van kunststromingen die de vormgeving tussen 1850 en 1940 hebben bepaald. Vervolgens wordt in het tweede deel van het boek de Art Deco toegelicht. Het eerste hoofdstuk legt uit hoe de Art Deco in Frankrijk is ontstaan en wat haar inspiratiebronnen waren. In de twee daarop volgende hoofdstukken worden de belangrijkste richtingen van de Art Deco in Nederland toegelicht, namelijk de Amsterdamse School en de Haagse School.
Het laatste hoofdstuk vergelijkt de Amsterdamse- en Haagse School met een aantal
gelijktijdige stromingen in het buitenland, waarmee de Nederlandse Art Deco in een internationale context wordt geplaatst.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
W.M. Thijssen
Uitgever
Uitgeverij Stili Novi
ISBN
9789078094463
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90