Architecture as Landscape Intervention

work by Drost + van Veen architects

Prijs € 10,00

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Harm Tilman

Paperback | December 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

We ontwerpen tastbare architectuur in verrassende verschijningsvormen, als helder antwoord op complexe architectonische opgaven.' Evelien van Veen, Simone Drost Het architectenbureau Drost + van Veen Architecten uit Rotterdam bestaat inmiddels al zo'n vijftien jaar en komt voor uit een samenwerkingsverband tussen de architecten Simone Drost en Evelien van Veen. De ontwerpen van het bureau gaan een sterke relatie aan met de omgeving, de landschappelijke of stedenbouwkundige context. Door uitgesproken contrasten te gebruiken of door aan te sluiten bij het bestaande. Naast het conceptuele uitgangspunt wordt er in ieder ontwerp gezocht naar innovatieve oplossingen, bijzondere materialisering en nauwkeurige detaillering. In 2009 won architectenbureau Drost + van Veen de Architectuurprijs Haarlemmermeer, een initiatief van het Podium voor Architectuur | Schiphol & Architectuur onder het thema 'Mobiliteit'. De bruggen die het bureau ontwierp voor bedrijventerrein 'De President' waren favoriet onder het publiek. De prijs is een publicatie over het eigen werk. Het boek Architecture as Landscape Intervention. Work by Drost + van Veen toont met een aantal bijzondere projecten de werkwijze van het Rotterdamse bureau. Het thema landschap heeft een bijzondere betekenis bij de ontwerpen van de architecten, die van oorsprong uit de interieurarchitectuur komen. Een interview met Harm Tilman, hoofdredateur van vaktijdschrift de Architect en bijdragen van Marieke Berkers, Justa van Bergen en Mathias Lehner plaatsen het oeuvre van Drost + van Veen in een breder verband.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Harm Tilman
Uitgever
Jap Sam Books
ISBN
9789490322236
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
46

Beschrijving

We ontwerpen tastbare architectuur in verrassende verschijningsvormen, als helder antwoord op complexe architectonische opgaven.' Evelien van Veen, Simone Drost

Het architectenbureau Drost + van Veen Architecten uit Rotterdam bestaat inmiddels al zo'n vijftien jaar en komt voor uit een samenwerkingsverband tussen de architecten Simone Drost en Evelien van Veen. De ontwerpen van het bureau gaan een sterke relatie aan met de omgeving, de landschappelijke of stedenbouwkundige context. Door uitgesproken contrasten te gebruiken of door aan te sluiten bij het bestaande. Naast het conceptuele uitgangspunt wordt er in ieder ontwerp gezocht naar innovatieve oplossingen, bijzondere materialisering en nauwkeurige detaillering.


In 2009 won architectenbureau Drost + van Veen de Architectuurprijs Haarlemmermeer, een initiatief van het Podium voor Architectuur | Schiphol & Architectuur onder het thema 'Mobiliteit'. De bruggen die het bureau ontwierp voor bedrijventerrein 'De President' waren favoriet onder het publiek. De prijs is een publicatie over het eigen werk. Het boek Architecture as Landscape Intervention. Work by Drost + van Veen toont met een aantal bijzondere projecten de werkwijze van het Rotterdamse bureau. Het thema landschap heeft een bijzondere betekenis bij de ontwerpen van de architecten, die van oorsprong uit de interieurarchitectuur komen.

Een interview met Harm Tilman, hoofdredateur van vaktijdschrift de Architect en bijdragen van Marieke Berkers, Justa van Bergen en Mathias Lehner plaatsen het oeuvre van Drost + van Veen in een breder verband.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Harm Tilman
Uitgever
Jap Sam Books
ISBN
9789490322236
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
46

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90