Architectural Positions

Architecture, Modernity and the Public Sphere

Prijs € 32,95

Niet beschikbaar

Paperback | Januari 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Tom Avermaete, Klaske Havik, Hans Teerds (Red.) Architectural Positions On Architecture, Modernity and the Public Sphere --- De publieke ruimte verandert. Waar mensen elkaar vroeger bij voorkeur op het stadsplein troffen, lijkt nu de hotellobby de aangewezen plaats. Architecten van wereldfaam, zoals Rem Koolhaas, Aldo Rossi en Daniel Liebeskind, spreken zich uit over de consequenties hiervan voor de architectuur. De verandering van de publieke sfeer is een van de cruciale thema’s in het huidige architectuurdebat. Waar vinden we vandaag de dag de gedeelde ruimte, waarin de mensen elkaar ontmoeten en een publieke mening vormen? Architecten staan voor de taak vorm te geven aan openbare gebouwen en de publieke ruimte, van bibliotheken tot pleinen en luchthavens. In de anthologie Architectural Positions komen 36 architecten aan het woord, die de afgelopen vijftig jaar stelling hebben genomen in het debat over de publieke sfeer. Onder hen bevinden zich Aldo Rossi, Rem Koolhaas, Matthias Ungers, Daniel Libeskind, Peter Zumthor en Peter Eisenman. Samen vormen hun teksten een overzicht van de discussies en strijdpunten in de architectuur van de afgelopen halve eeuw. Auteursinformatie De redacteuren van dit boek zijn allen als docent verbonden aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
SUN
ISBN
9789085065661
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
399

Beschrijving

Tom Avermaete, Klaske Havik, Hans Teerds (Red.)
Architectural Positions
On Architecture, Modernity and the Public Sphere
---
De publieke ruimte verandert. Waar mensen elkaar vroeger bij voorkeur op het stadsplein troffen, lijkt nu de hotellobby de aangewezen plaats. Architecten van wereldfaam, zoals Rem Koolhaas, Aldo Rossi en Daniel Liebeskind, spreken zich uit over de consequenties hiervan voor de architectuur.

De verandering van de publieke sfeer is een van de cruciale thema’s in het huidige architectuurdebat. Waar vinden we vandaag de dag de gedeelde ruimte, waarin de mensen elkaar ontmoeten en een publieke mening vormen? Architecten staan voor de taak vorm te geven aan openbare gebouwen en de publieke ruimte, van bibliotheken tot pleinen en luchthavens.

In de anthologie Architectural Positions komen 36 architecten aan het woord, die de afgelopen vijftig jaar stelling hebben genomen in het debat over de publieke sfeer. Onder hen bevinden zich Aldo Rossi, Rem Koolhaas, Matthias Ungers, Daniel Libeskind, Peter Zumthor en Peter Eisenman. Samen vormen hun teksten een overzicht van de discussies en strijdpunten in de architectuur van de afgelopen halve eeuw.

Auteursinformatie
De redacteuren van dit boek zijn allen als docent verbonden aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
SUN
ISBN
9789085065661
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
399

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90