Anatomy Live

performance and the Operating Theatre

Prijs € 39,95

Uitverkocht

M. Bleeker

Paperback | Maart 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In deze bundel gaan verschillende wetenschappers in op de relatie tussen de geschiedenis van het anatomische lichaam en het theater. In de openbare ontledingen in het historische anatomische theater van de vroege renaissance werd de basis gelegd voor wat in de daaropvolgende eeuwen het wetenschappelijke beeld van het lichaam zou gaan bepalen. Dat laatste geschiedde in een theater in de vorm van een voorstelling. In de loop van de eeuwen die volgden is dit theatrale en performatieve karakter van anatomische kennis op de achtergrond geraakt. Nieuwe artistieke en wetenschappelijke ontwikkelingen nodigen uit tot heroverweging van de relaties tussen anatomie en theater in heden en verleden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. Bleeker
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789053565162
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
270

Beschrijving

In deze bundel gaan verschillende wetenschappers in op de relatie tussen de geschiedenis van het anatomische lichaam en het theater.

In de openbare ontledingen in het historische anatomische theater van de vroege renaissance werd de basis gelegd voor wat in de daaropvolgende eeuwen het wetenschappelijke beeld van het lichaam zou gaan bepalen. Dat laatste geschiedde in een theater in de vorm van een voorstelling. In de loop van de eeuwen die volgden is dit theatrale en performatieve karakter van anatomische kennis op de achtergrond geraakt. Nieuwe artistieke en wetenschappelijke ontwikkelingen nodigen uit tot heroverweging van de relaties tussen anatomie en theater in heden en verleden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. Bleeker
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789053565162
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
270

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90