Amsterdam Architectuur

een gids

Prijs € 12,95

Uitverkocht

Hardback | November 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Amsterdam Architectuur is de ideale gids voor iedereen die de unieke architectuur van Amsterdam beter willen leren kennen. Deze gids behandelt de architectuurgeschiedenis van de hoofdstad van Nederland, van de middeleeuwen tot nu, en bevat meer dan 450 gebouwen uit heden en verleden, die zowel in de oude binnenstad als in de buitenwijken te vinden zijn. Het presenteert tevens de recentste bouwprojecten in de nog altijd groeiende stad.Natuurlijk ontbreekt een apart hoofdstuk over het Oostelijk Havengebied, een van de meest bezochte architectonische hoogtepunten van Nederland, niet. Ook de woonwijk IJburg komt daarbij ruim aan bod. In het stadsdeel Amsterdam-Noord vinden momenteel interessante, dynamische transformaties plaats, waarbij hernieuwde waardering is voor industriële bouwwerken op onder meer voormalige scheepswerven.Amsterdam Architectuur heeft een eenvoudige chronologische opzet en een uitgebreid register. De architectuurgids bevat naast een beknopte inleiding over de bouwkundige geschiedenis en ontwikkeling van de stad ook vele illustraties, plattegronden, nuttige adressen en een bibliografie voor iedereen die meer over dit onderwerp wil weten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Thoth, Uitgeverij
ISBN
9789068685596
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
272

Beschrijving


Amsterdam Architectuur is de ideale gids voor iedereen die de unieke architectuur van Amsterdam beter willen leren kennen. Deze gids behandelt de architectuurgeschiedenis van de hoofdstad van Nederland, van de middeleeuwen tot nu, en bevat meer dan 450 gebouwen uit heden en verleden, die zowel in de oude binnenstad als in de buitenwijken te vinden zijn. Het presenteert tevens de recentste bouwprojecten in de nog altijd groeiende stad.
Natuurlijk ontbreekt een apart hoofdstuk over het Oostelijk Havengebied, een van de meest bezochte architectonische hoogtepunten van Nederland, niet. Ook de woonwijk IJburg komt daarbij ruim aan bod. In het stadsdeel Amsterdam-Noord vinden momenteel interessante, dynamische transformaties plaats, waarbij hernieuwde waardering is voor industriële bouwwerken op onder meer voormalige scheepswerven.
Amsterdam Architectuur heeft een eenvoudige chronologische opzet en een uitgebreid register. De architectuurgids bevat naast een beknopte inleiding over de bouwkundige geschiedenis en ontwikkeling van de stad ook vele illustraties, plattegronden, nuttige adressen en een bibliografie voor iedereen die meer over dit onderwerp wil weten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Thoth, Uitgeverij
ISBN
9789068685596
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
272

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90