Alexander Kluge

raw materials for the imagination

Prijs € 99,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Hardback | Maart 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Alexander Kluge is vooral bekend als een van de oprichters van de Nieuwe Duitse Cinema. In de afgelopen vijftig jaar was hij naast filmmaker ook schrijver en tv-producent. Dit boek biedt de lezer een uitgebreide inleiding tot de belangrijkste thema's, problemen en ideeën uit Kluges baanbrekende films, televisie- en literaire producties. Het brede overzicht van teksten in deze collectie - met inbegrip van artikelen en verhalen van Kluge, kritische essays door gerenommeerde internationale wetenschappers, televisietranscripten en interviews met Kluge zelf - is waardevol voor studenten en wetenschappers op het gebied van film-, televisie- en literatuurstudies, en voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de raakvlakken tussen kunst, politiek en sociale verandering. Tara Forrest is universitair docent Screen and Cultural Studies aan de Universiteit voor Technologie in Sydney. Ze is de auteur van The Politics of Imagination: Benjamin, Kracauer, Kluge (2007) en co-editor van Christoph Schlingensief: Art Without Borders (2010).

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789089642738
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

Alexander Kluge is vooral bekend als een van de oprichters van de Nieuwe Duitse Cinema. In de afgelopen vijftig jaar was hij naast filmmaker ook schrijver en tv-producent.

Dit boek biedt de lezer een uitgebreide inleiding tot de belangrijkste thema's, problemen en ideeën uit Kluges baanbrekende films, televisie- en literaire producties. Het brede overzicht van teksten in deze collectie - met inbegrip van artikelen en verhalen van Kluge, kritische essays door gerenommeerde internationale wetenschappers, televisietranscripten en interviews met Kluge zelf - is waardevol voor studenten en wetenschappers op het gebied van film-, televisie- en literatuurstudies, en voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de raakvlakken tussen kunst, politiek en sociale verandering.

Tara Forrest is universitair docent Screen and Cultural Studies aan de Universiteit voor Technologie in Sydney. Ze is de auteur van The Politics of Imagination: Benjamin, Kracauer, Kluge (2007) en co-editor van Christoph Schlingensief: Art Without Borders (2010).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789089642738
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
256

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90