Albert Saverys

1886-1964

Prijs € 45,00

Uitverkocht

Peter J.H. Pauwels

Hardback | Maart 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Vanaf het einde van de negentiende eeuw werden tal van kunstenaars aangetrokken door de rust en landelijke eenvoudrond de Leie. Onder hen ook de Deinzenaar Albert Saverys, met zijn aanvankelijk luministische en later expressionistischeLeiezichten, schaatsers, landschappen en stillevens, een belangrijk en origineel kunstenaar. Zijn oeuvre verenigde traditie en moderniteit. En naast zijnf lair voor kleur was het dát element in zijn kunst dat waardering kreeg van verzamelaars en vele kunstcritici- en promotors.Sinds enkele jaren is er opnieuw veel aandacht voor het luminisme en het neoimpressionisme, en daardoor eveneensvoor het werk van Saverys uit zijn eerste periode. Deze monografie gelijklopend met een overzichts tentoonstelling in het museum van Deinze besteedt dan ook veel aandacht aan zijn schilderijen uit die vroege jaren. Daarnaast beoogt ze Saverys terug in zijn tijd en kringen te plaatsen en zo een nu grotendeels verdwenen wereld opnieuw tot leven te roepen. Het resultaat is een bijzonder boek voor een bijzonder man die zijn publiek er tot op de dag van vandaag aan herinnert dat kunst er ook is voor 'het genot van het oog'.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Peter J.H. Pauwels
Uitgever
Borgerhoff & Lamberigts
ISBN
9789089314291
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

Vanaf het einde van de negentiende eeuw werden tal van kunstenaars aangetrokken door de rust en landelijke eenvoud
rond de Leie. Onder hen ook de Deinzenaar Albert Saverys, met zijn aanvankelijk luministische en later expressionistischeLeiezichten, schaatsers, landschappen en stillevens, een belangrijk en origineel kunstenaar. Zijn oeuvre verenigde traditie en moderniteit. En naast zijn
f lair voor kleur was het dát element in zijn kunst dat waardering kreeg van verzamelaars en vele kunstcritici- en promotors.

Sinds enkele jaren is er opnieuw veel aandacht voor het luminisme en het neoimpressionisme, en daardoor eveneensvoor het werk van Saverys uit zijn eerste periode. Deze monografie gelijklopend met een overzichts tentoonstelling in het museum van Deinze besteedt dan ook veel aandacht aan zijn schilderijen uit die vroege jaren. Daarnaast beoogt ze Saverys terug in zijn tijd en kringen te plaatsen en zo een nu grotendeels verdwenen wereld opnieuw tot leven te roepen. Het resultaat is een bijzonder boek voor een bijzonder man die zijn publiek er tot op de dag van vandaag aan herinnert dat kunst er ook is voor 'het genot van het oog'.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Peter J.H. Pauwels
Uitgever
Borgerhoff & Lamberigts
ISBN
9789089314291
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320