A choreographer's score. Drumming and rain

a choreograpfher's store

Prijs € 44,95

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Teresa De Keersemaeker, Bojana Cvejic

Paperback | Oktober 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Na het internationale succes van de eerste en de tweede editie van 'Carnets d'une chorégraphe'/'A Choreographer's Score', verschenen in 2012 en 2013, grijpen de Belgische choreografe Anne Teresa De Keersmaeker en performance-theoreticus en musicologe Bojana Cvejic´ naar dezelfde formule terug voor Drumming en Rain, twee producties die tot op de dag van vandaag op het repertoire staan bij verschillende gereputeerde dansgezelschappen. 'Carnets d'une chorégraphe: Drumming & Rain'/'A Choreographer's Score: Drumming & Rain' belicht de choreografische principes die aan de basis liggen van Drumming en Rain, twee markante werken gemaakt op de muziek van minimalistisch componist Steve Reich. Beide choreografieën staan bekend voor hun energetische kracht en vormelijke rijkdom. Niet enkel de virtuoze dans maar ook de verfijnde kostuums van de hand van Dries van Noten en de intelligente decors van Jan Versweyveld dragen hiertoe bij. Het Ictus-ensemble zorgt voor de live-uitvoering van Reichs fascinerende muziek. De publicatie bevat niet enkel een boek met gesprekken die worden geïllustreerd door talrijke tekeningen, foto's en documenten die met de producties verband houden, maar ook een reeks dvd's waarop de gesprekken worden verduidelijkt door middel van demonstraties en uittreksels uit voorstellingen. Een derde dvd bevat een integrale opname van de voorstelling Drumming, met een optionele voice-over commentaar van beide auteurs.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Teresa De Keersemaeker, Bojana Cvejic
Uitgever
Mercatorfonds
ISBN
9789462300484
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Overig
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

Na het internationale succes van de eerste en de tweede editie van 'Carnets d'une chorégraphe'/'A Choreographer's Score', verschenen in 2012 en 2013, grijpen de Belgische choreografe Anne Teresa De Keersmaeker en performance-theoreticus en musicologe Bojana Cvejic´ naar dezelfde formule terug voor Drumming en Rain, twee producties die tot op de dag van vandaag op het repertoire staan bij verschillende gereputeerde dansgezelschappen.
'Carnets d'une chorégraphe: Drumming & Rain'/'A Choreographer's Score: Drumming & Rain' belicht de choreografische principes die aan de basis liggen van Drumming en Rain, twee markante werken gemaakt op de muziek van minimalistisch componist Steve Reich. Beide choreografieën staan bekend voor hun energetische kracht en vormelijke rijkdom. Niet enkel de virtuoze dans maar ook de verfijnde kostuums van de hand van Dries van Noten en de intelligente decors van Jan Versweyveld dragen hiertoe bij. Het Ictus-ensemble zorgt voor de live-uitvoering van Reichs fascinerende muziek.
De publicatie bevat niet enkel een boek met gesprekken die worden geïllustreerd door talrijke tekeningen, foto's en documenten die met de producties verband houden, maar ook een reeks dvd's waarop de gesprekken worden verduidelijkt door middel van demonstraties en uittreksels uit voorstellingen. Een derde dvd bevat een integrale opname van de voorstelling Drumming, met een optionele voice-over commentaar van beide auteurs.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Teresa De Keersemaeker, Bojana Cvejic
Uitgever
Mercatorfonds
ISBN
9789462300484
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Overig
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
192