56 Beaver St.

Prijs € 29,50

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Erik Wesselo

Paperback | September 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

56 Beaver St. is het adres waar Erik Wesselo verbleef in New York van januari 2001 tot april 2002. In die periode boorden twee vliegtuigen zich in de Twin Towers en waren de stad en de inwoners lange tijd in staat van totale ontreddering. Die vervreemding, de nietigheid en de eenzamheid, altijd al bepalende elementen in Wesselo's werk, zijn in deze publicatie sterker aanwezig dan ooit. 56 Beaver St. is een initiatief van Erik Wesselo en Theo Tegelaers en bestaat uit twee delen die hetzelfde vetrekpunt hebben, maar vervolgens een eigen logica ontwikkelen. Het beelddeel bestaat uit tekeningen, foto's, documenten, brieven, antekeningen en andere door Wesselo bewaarde bewijzen van zijn bestaan aldaar. Al deze materialen zijn zodanig geordend en herschikt dat ze een verhaal vertellen dat niet meer autobiografisch is. Het is een herinnering aan een leven dat zich toen, daar afspeelde en waarvan we door de beelden heen een idee krijgen. De documenten getuigen van momenten waarop er contact is tussen mensen, er pogingen ondernomen worden om te communiceren, elkaar te bereiken, een hand te reiken, iets voor elkaar te beteken. In het tekstdeel krijgt het personage uit het beelddeel een naam en raakt verzeild in allerlei toestanden. Het is iemand met een eigen karakter en wereldbeeld, een kunstenaar die naar Amerika gaat, met misschien wel een heleboel verwachtingen, maar zonder helder doel voor ogen. En mocht dat doel er wel zijn geweest, dan al snel achter de horizon van de realiteit van alledag om plaats te maken voor meer basale drijfveren en estaansdriften. Naarmate het verhaal zich ontwikkelt, gaat het steeds meer op zichzelf staan en wordt het een scenario voor een mogelijke film.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Erik Wesselo
Uitgever
Jap Sam Books
ISBN
9789059730564
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
224

Beschrijving

56 Beaver St. is het adres waar Erik Wesselo verbleef in New York van januari 2001 tot april 2002. In die periode boorden twee vliegtuigen zich in de Twin Towers en waren de stad en de inwoners lange tijd in staat van totale ontreddering. Die vervreemding, de nietigheid en de eenzamheid, altijd al bepalende elementen in Wesselo's werk, zijn in deze publicatie sterker aanwezig dan ooit.
56 Beaver St. is een initiatief van Erik Wesselo en Theo Tegelaers en bestaat uit twee delen die hetzelfde vetrekpunt hebben, maar vervolgens een eigen logica ontwikkelen.
Het beelddeel bestaat uit tekeningen, foto's, documenten, brieven, antekeningen en andere door Wesselo bewaarde bewijzen van zijn bestaan aldaar. Al deze materialen zijn zodanig geordend en herschikt dat ze een verhaal vertellen dat niet meer autobiografisch is. Het is een herinnering aan een leven dat zich toen, daar afspeelde en waarvan we door de beelden heen een idee krijgen. De documenten getuigen van momenten waarop er contact is tussen mensen, er pogingen ondernomen worden om te communiceren, elkaar te bereiken, een hand te reiken, iets voor elkaar te beteken.
In het tekstdeel krijgt het personage uit het beelddeel een naam en raakt verzeild in allerlei toestanden. Het is iemand met een eigen karakter en wereldbeeld, een kunstenaar die naar Amerika gaat, met misschien wel een heleboel verwachtingen, maar zonder helder doel voor ogen. En mocht dat doel er wel zijn geweest, dan al snel achter de horizon van de realiteit van alledag om plaats te maken voor meer basale drijfveren en estaansdriften.
Naarmate het verhaal zich ontwikkelt, gaat het steeds meer op zichzelf staan en wordt het een scenario voor een mogelijke film.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Erik Wesselo
Uitgever
Jap Sam Books
ISBN
9789059730564
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
224

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90