1189.81.237 Olaf Mooij

Prijs € 30,85

Niet beschikbaar

Olaf Mooij, Peter Mechelse, Masja Deursen

Paperback | Juni 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Olaf Mooij vindt al jaren zijn inspiratie bij auto’s. Iedereen kent zijn Braincar die overdag rondrijdt en ’s avonds droomt van de dag door middel van videoprojecties op de matwitte hersenpan. In recent werk zijn de autobeelden meer autonome sculpturen geworden. De huid en het oppervlak van de auto en de carrosserie staan centraal en roepen de nodige associaties op. Mooij neemt de toeschouwer mee in een droom die zich voortdurend ontwikkelt, maar vooral ook verrast, laat nadenken en lachen. De publicatie Olaf Mooij is een autonoom werk. Het boek geeft een beeld van het werk uit de afgelopen tien jaar. Uitgangspunten bij de vormgeving zijn de visuele en tactiele ervaring. De keuze van de foto’s nodigt uit om door het boek te scharrelen en te zoeken naar de betekenissen die zich niet snel zullen prijsgeven. Een verhaal zal zich langzaam ontvouwen. Met tekstbijdragen van Jose Anne, Hugo Bongers, Mariette, Pascalle Mansvelders en Michiel Romeyn en grafische vormgeving van Studio Beige.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Olaf Mooij, Peter Mechelse, Masja Deursen
Uitgever
Post Editions
ISBN
9789460830228
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
134

Beschrijving

Olaf Mooij vindt al jaren zijn inspiratie bij auto’s. Iedereen kent zijn Braincar die overdag rondrijdt en ’s avonds droomt van de dag door middel van videoprojecties op de matwitte hersenpan. In recent werk zijn de autobeelden meer autonome sculpturen geworden. De huid en het oppervlak van de auto en de carrosserie staan centraal en roepen de nodige associaties op. Mooij neemt de toeschouwer mee in een droom die zich voortdurend ontwikkelt, maar vooral ook verrast, laat nadenken en lachen.
De publicatie Olaf Mooij is een autonoom werk. Het boek geeft een beeld van het werk uit de afgelopen tien jaar. Uitgangspunten bij de vormgeving zijn de visuele en tactiele ervaring. De keuze van de foto’s nodigt uit om door het boek te scharrelen en te zoeken naar de betekenissen die zich niet snel zullen prijsgeven. Een verhaal zal zich langzaam ontvouwen.
Met tekstbijdragen van Jose Anne, Hugo Bongers, Mariette, Pascalle Mansvelders en Michiel Romeyn en grafische vormgeving van Studio Beige.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Olaf Mooij, Peter Mechelse, Masja Deursen
Uitgever
Post Editions
ISBN
9789460830228
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
134

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90