10 x Den Bosch

tien perspectieven op een middelgrote stad

Prijs € 29,50

Uitverkocht

O. Klijn, J. Jansen

Paperback | November 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

10x Den Bosch laat vanuit tien verschillende perspectieven zien hoe globale en lokale ontwikkelingen deze bijzondere provinciestad de afgelopen decennia hebben getransformeerd. Toonaangevende architectuur- en stedenbouwprojecten hebben nieuwe dimensies toegevoegd aan de rijkgelaagde structuur van de stad. Het verrassende beeld van ’s-Hertogenbosch dat in deze prikkelende stadsbiografie wordt opgeroepen, nodigt niet alleen uit tot een bezoek aan de stad maar ook tot nieuwe beeldvorming. De invalshoeken – zoals Eilandstad, Imaginaire stad, Modelstad, Inventieve stad – zijn zo gekozen dat een breed scala aan thema’s aan bod komt. Deze refereren aan de (inter)nationale architectuur-en stedenbouwgeschiedenis en maken tegelijkertijd een verbinding met actuele ontwikkelingsprocessen in de stad. Hans Aarsman pakte voor dit boek zijn camera weer op en voorziet elk perspectief van visueel commentaar. Dit boek presenteert ’s-Hertogenbosch als een spannende collage van botsende stadsfragmenten– een samenstel van vele steden – ieder met een eigen verhaal.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
O. Klijn, J. Jansen
Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
ISBN
9789056626471
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
324

Beschrijving

10x Den Bosch laat vanuit tien verschillende perspectieven zien hoe globale en lokale ontwikkelingen deze bijzondere provinciestad de afgelopen decennia hebben getransformeerd. Toonaangevende architectuur- en stedenbouwprojecten hebben nieuwe dimensies toegevoegd aan de rijkgelaagde structuur van de stad. Het verrassende beeld van ’s-Hertogenbosch dat in deze prikkelende stadsbiografie wordt opgeroepen, nodigt niet alleen uit tot een bezoek aan de stad maar ook tot nieuwe beeldvorming.

De invalshoeken – zoals Eilandstad, Imaginaire stad, Modelstad, Inventieve stad – zijn zo gekozen dat een breed scala aan thema’s aan bod komt. Deze refereren aan de (inter)nationale architectuur-en stedenbouwgeschiedenis en maken tegelijkertijd een verbinding met actuele ontwikkelingsprocessen in de stad. Hans Aarsman pakte voor dit boek zijn camera weer op en voorziet elk perspectief van visueel commentaar. Dit boek presenteert ’s-Hertogenbosch als een spannende collage van botsende stadsfragmenten– een samenstel van vele steden – ieder met een eigen verhaal.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
O. Klijn, J. Jansen
Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
ISBN
9789056626471
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
324

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90